We brachten dit keer spullen uit jouw Spullenbak naar Copiatek. Daar zorgen ze ervoor dat jouw computer of telefoon een tweede leven krijgt.

Oude ICT-apparatuur
Copiatek haalt bij bedrijven, gemeente, instellingen en scholen afgeschreven ICT-apparatuur op. De apparatuur die jij in de Spullenbak doet leveren wij daar af. Waar afgeschreven apparatuur vaak wordt gerecycled, geeft Copiatek duizenden apparaten per jaar juist een tweede leven.

Sorteren en schoonmaken, wissen, testen en opnieuw instellen
Bij binnenkomst worden alle apparaten gesorteerd en schoongemaakt. Stofvrij en zonder stickers gaan de apparaten naar het volgende station. Daar wordt alle data wordt gewist en gekeken of apparaten naar behoren werken. Zo’n 90% van de apparaten werkt nog prima. De bruikbare accessoires worden gesorteerd. Stroomkabels, adapters, toetsenborden, muizen: ook die krijgen een nieuw leven. Aan het eind van de rit worden apparaten klaar gemaakt voor de nieuwe gebruikers. De accu wordt getest en het apparaat wordt voorzien van een nieuw besturingssysteem en software.

Kansen voor iedereen
Bij Copiatek werken flink wat mensen die wat meer moeite hebben op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld via het Werk Ontwikkel Traject van de gemeente Den Haag. Zo zorgt Copiatek er voor dat technologie voor iedereen toegankelijk kan zijn. Veel collega’s stroomden op deze manier door naar betaald werk. Bij Copiatek, maar ook bij andere bedrijven. Ze hebben dan ook meer dan 50 mensen weer aan werk kunnen helpen.

Een tweede leven voor jouw apparaat
Copiatek streeft ernaar dat niemand wordt buitengesloten van technologie. 25% van alle opgeknapte apparatuur wordt gedoneerd aan de stichting Leergeld Nederland, verenigingen, wijkcentra, jeugdzorgcentra en voedselbanken. 20% gaat naar schoolprojecten en weeshuizen in Afrika. De rest wordt verkocht binnen de kringloopketens in Nederland. En die 10% die echt niet meer te gebruiken is wordt duurzaam gerecycled.

Een duurzame toekomst
Copiatek bouwt aan een duurzame toekomst. Door apparaten een tweede leven te geven. En door mensen toegang te geven tot technologie. Dus heb je een oude mobiel, laptop of computer liggen? Stop het in de Spullenbak! Copiatek doet er wat moois mee. 

Meer weten over Copiatek -> http://www.copiatek.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *