Over Spullenbak

Door Spullenbak zorgen Haagse bewoners en makers voor minder afval.

Wat is Spullenbak?

Wat is Spullenbak?

Spullenbak is een Haags initiatief waarbij bewoners en makers de krachten bundelen om nieuwe producten te maken van spullen of materialen die normaal gesproken in de prullenbak belanden. U stopt uw de gevraagde spullen in de Spullenbak. Wij halen de volle Spullenbak bij u op en zorgen ervoor dat uw spullen bij de makers terecht komen die er nieuwe producten van maken.

Wat kan er in de Spullenbak?

Wij zamelen vraaggericht in. Zo zorgen we er voor dat alle spullen ook echt een nieuw leven krijgen. Er komen regelmatig nieuwe makers bij. De lijst met spullen verandert dus regelmatig. 

Wie is Spullenbak?

Spullenbak is een sociaal, circulair en solidair initiatief van de gemeente Den Haag. Spullenbak wordt mede mogelijk gemaakt door alle bewoners die meedoen en de makers. Samen zorgen zij voor minder afval. 

De circulaire economie

Spullenbak wil de circulaire economie in Den Haag stimuleren. Dat betekent een economisch model voor de stad zonder afval, waarin grondstoffen continu worden hergebruikt in een lokaal kringloopsysteem. Dankzij Spullenbak wordt de afvalberg verkleind, belanden minder spullen in de verbrandingsoven en minder stikstof in de lucht. Klinkt ingewikkeld? Dat valt hartstikke mee.