Spullenbak_lang_diap_RGB

Een Spullenbak is makkelijk, hij wordt opgehaald wanneer het jou uitkomt.

Dat ruimt lekker op!

Gebruik

Op de bak staat een QR-code die gescand kan worden. Na het scannen met de camera van de mobiele telefoon komt een lijst met producten tevoorschijn. Deze lijst is ook te vinden op de website of neem direct contact op.

Het gaat om een plastic bak met de afmetingen 59x39x31 centimeter.

Nee, de Spullenbak wordt kosteloos aan huis afgeleverd door de Haagse Milieu Services.

Laat de Spullenbak pas ophalen als de box vol is. Het is belangrijk dat de Spullenbak nog steeds goed dicht kan en er geen spullen uit de box steken of er los bij worden gezet. Op deze manier kan de chauffeur van Haagse Milieu Services de bak zonder problemen meenemen.

Er is wekelijks een ophaalmoment voor de Spullenbak. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met de Haagse Milieu Services.

Plan online een afspraak in. Vervolgens kan de Spullenbak worden meegegeven aan de ophaler van Haagse Milieu Services of voor de deur worden gezet.

De Spullenbak wordt één keer per week opgehaald door de Haagse Milieu Services. Het is niet erg als het enkele weken duurt voordat de Spullenbak vol is. Maak pas een afspraak bij een volle bak.

Bij het inleveren van een volle bak wordt meteen een nieuwe en lege bak verstrekt.

Stuur een mail naar info@spullenbak.nl met alle praktische gegevens, naam, adres en bewonersnummer. Wij zorgen ervoor dat het probleem snel wordt opgelost.

Iedere deelnemer krijgt een bewonersnummer waar om wordt gevraagd bij contactmomenten met de Haagse Milieu Services of met de organisatie van Spullenbak. Denk aan het maken van een afspraak om een volle bak op te halen of bij andere vragen. Op deze manier gaat communicatie sneller en wordt het delen van persoonlijke gegevens zoveel mogelijk beperkt.

Stuur een berichtje naar info@spullenbak.nl en het bewonersnummer wordt nogmaals opgestuurd.​

Proces

De ingeleverde spullen worden gesorteerd en verspreid naar de deelnemende ondernemers die aan de slag gaan met nieuwe producten. De aangesloten bedrijven maken onder andere van oude paraplus mooie nieuwe tassen, van fietsbanden riemen, en recyclen elektronica, plastic en blikjes!

De bedrijven die zijn aangesloten bij Spullenbak zijn hier te vinden. Ons doel is om zoveel mogelijk samen te werken met bedrijven uit Den Haag en omgeving.

Bij het opzetten van een inzamel- en ophaalsysteem komt veel kijken. Hoeveel en welke spullen verzamelen bewoners in hun bak en wat is de kwaliteit hiervan? Tijdens de pilot zoeken we naar antwoorden op dit soort vragen zodat we een inzamel- en ophaalsysteem systeem kunnen ontwikkelen dat goed werkt en op grote schaal kan worden uitgerold.

De intentie is om het project Spullenbak uit te rollen over de hele stad. Op dit moment gaat het om een pilot met duizend bakken in de Bomen- en Bloemenbuurt, Vruchtenbuurt en Moerwijk in Den Haag. In 2023 komt er een evaluatie.

Deelname

Dat kan zeker. Het gaat om een Haags project waar duizend bewoners van de Bomen- en Bloemenbuurt, Vruchtenbuurt en Moerwijk zich in de pilotfase voor aan kunnen melden. Aanmelden kan hier.

Alleen Hagenaars kunnen een Spullenbak aanvragen. Het gaat om een project van de gemeente Den Haag. 

Nee, het ophalen van een volle Spullenbak is gratis.

Deelname aan de Spullenbak is vrijwillig. Er staat geen vergoeding tegenover, maar alle deelnemers krijgen wel een verrassing.

Dat is mogelijk. Wij staan open voor meer samenwerkingen met bedrijven die nieuwe producten willen maken van spullen en materialen die in de Spullenbak belanden. Schroom niet om contact met ons op te nemen via info@spullenbak.nl.