We brachten deze week spullen uit jouw Spullenbak naar Stichting Stunt. In hun Upcycle Campus maken ze daar allerhande nieuwe producten van!

Bij Stunt geloven ze in mensen
Stunt is een sociale onderneming gericht op re-integratie en sociale activering. Met ruim honderd deelnemers, 20 medewerkers en talloze vrijwilligers borrelt het bij Stunt van de activiteit en creativiteit. In acht leerwerkbedrijven doet iedereen werk dat bij ze past. Als vaste medewerker, vrijwilliger of in leerwerktraject. Maar wat het belangrijkste is: Bij Stunt geloven ze in mensen. Iedereen is van waarde. Iedereen maakt waarde.

Wat wordt er bij stunt allemaal gemaakt?
Als je bij Stunt de hal in loopt kom je ogen te kort. In het naaiatelier, de houtwerkplaats, de fietsenwerkplaats, de upcyclewerkplaats worden talloze bijzondere en unieke producten gemaakt. Kunst, krukjes, riemen, lampen, slingers, meubels, knuffels, notitieblokken, oorbellen, bakjes, kaarsen… Alles van restmaterialen dat anders bij het afval terecht zou komen. Zoals ze zelf al zeggen ‘je maakt het bij Stunt!’

Iedereen, maar ook alles heeft waarde
We vroegen Hein van Stunt hoe hij naar spullen en restmateriaal kijkt. ‘We zoeken naar de waarde in mensen, maar ook in materiaal. Door er anders naar te kijken.’ Bij Stunt werken ze in principe met restmateriaal. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er niets nieuws wordt ingekocht. En soms is dat lastig. Niet al het restmateriaal dat je nodig hebt is altijd voor handen. En hergebruik is soms bewerkelijk en dus duur. Hein vertelt ‘Je hoeft niet per se heel idealistisch te zijn, maar zie afval niet als afval. Denk in grondstoffen. Voor jou is iets misschien niet meer bruikbaar, maar kijk waar het wel gebruikt kan worden. Wees je bewust van wat je koopt, waar het van gemaakt is, hoe je het weg doet. Wat voor jou geen waarde heeft, kan heel waardevol zijn voor iemand anders.’

Ga langs bij Stunt!
Ook zo’n gave bank of kruk? Fiets aan vervanging toe? Misschien mooie kunst voor je raam? Notitieblokje of kaarsen nodig? Zoek je een uniek en leuk cadeau? Ga langs bij Stunt! Je kunt er gelijk koffie, thee of een smoothy met een heerlijk taartje eten in de lunchroom ‘brood op de plank’. 

Of misschien zoek je wel een mooi circulair relatiegeschenk van restmateriaal uit jouw bedrijf. Neem contact op met stunt! Zij maken er iets moois van.

Ook een Spullenbak?
Maak snel en eenvoudig een afspraak! We komen de Spullenbak brengen en halen wanneer het jou uit komt. En zorgen ervoor dat jouw spullen bij de makers terecht komen. 

Gooi je spullen niet in de prullenbak, maar in de Spullenbak!