We brachten vorige week alle spullen van hard plastic uit de Spullenbak naar Return Club. Daar worden al deze spullen grondstof voor nieuwe producten!

Beginnen bij het begin

Coen is de initiatiefnemer. Hij gaf ons een kijkje in de keuken bij team Return Club. Hij wil graag beginnen bij het begin. ‘Het is goed om je bewust te zijn van je spullen. Wat koop je en wat doe je weg. En vooral HOE doe je het weg. Is het heel en bruikbaar? Breng het naar de kringloop. Is het niet meer heel of bruikbaar? Dan is het een grondstof waar je wat mee kunt.

Van spullen naar granulaat

Jouw plastic spullen vermalen ze bij de Return Club tot granulaat (snippers). Het granulaat is weer grondstof voor nieuwe spullen. Omdat ze goed sorteren, op kleur en soort, ontstaat er een hele zuivere grondstof. 

‘We weten precies waar ons granulaat van is gemaakt. Je kunt het heel goed op de grondstoffenmarkt verkopen. Maar wij willen juist bijdragen aan het circulaire verhaal in Den Haag. Het is heel duurzaam als je de boel lokaal houdt.’ vertelt Coen

Nieuwe spullen

De korrels worden in mallen tot nieuwe producten omgesmolten zoals knikkertegels, speelgoed en bouwblokken. Bouwblokken zijn bedoeld om snel en goedkoop te kunnen bouwen met hoge kwaliteit gerecycled plastic.

Klaar voor de volgende stap!

Return Club is klaar voor de volgende stap en van Haagse hard plastic spullen nieuwe – Haagse – producten maken. En zo echt bij te dragen aan een circulair Den Haag. Ze zijn dan ook op zoek naar bedrijven om mee samen te werken aan circulaire producten. En ontwikkelen graag – ook samen met bewoners – producten voor de inwoners van Den Haag.

Heb jij ideeën voor Haagse producten van Haags plastic?

Neem contact op met Return Club!
info@wepcircular.com
info@taikospace.com 

Ook een Spullenbak?

Maak snel en eenvoudig een afspraak! We komen de Spullenbak brengen en halen wanneer het jou uit komt.